ltVilniaus r. Avižienių gimnazijaGimnazjum w Awiżeniach w rejonie wileńskim
Telefonas: +370 5 240 3344gimnazijaavizieniu@gmail.com

Gamtos mokslų savaitė

Kovo 18-31 dienomis Avižienių gimnazijoje vyko Gamtos mokslų savaitė. Per labai trumpą laikotarpį mokiniai dalyvavo tikrai nemažame skaičiuje veiklų.
Kovo 18-ą dieną Iga ir IVga klasių mokiniai aplankė Kauno anatomijos muziejų,
Tą pačią dieną 6c klasės mokiniai atliko laboratorinį darbą „Rūgštys ir šarmai”.
Kovo 21-ą dieną IIga klasės mokiniai dalyvavo Mobiliosios laboratorijos paskaitoje „Kokie įrenginiai padeda atliekas iš pavojingų paversti naudingomis?”, o 5c klasės mokiniai visą pamoką skyrė interaktyviai veiklai skirtai Žemės dienai paminėti.
Kovo 22 dieną IIg klasės mokiniai vyko į VGTU ekskursiją ir praktinį užsiėmimą „Gyvenimas tarp elektromagnetinių bangų”, o 8c klasės mokiniai dalyvavo įdomioje pamokoje „Makaronų tiltai”, kurios metu mokėsi atsižvelgiant į matematinius ir fizikinius skaičiavimus statyti tiltus iš makaronų, o paskui ištirti jų patvarumą.
Kovo 24-ą dieną 8 klasių atstovai dalyvavo nuotolinėje respublikinėje gamtos mokslų viktorinoje skirtoje paminėti Žemės dienai. Tokio tipo viktorina šalyje vyksta pirmą kartą. Suskaičiavus visų grupių rezultatus buvo nuspręsta, kad šį kartą laimėjo draugystė.
Kovo 25-ą dieną 3a ir 4a klasių mokiniai aplankė Energetikos ir Technikos muziejų.
Tą pačią dieną IIIga ir IVga klasių mokiniai vyko į Vilniaus kolegijos Agrotechnologijos fakultetą atlikti laboratorinių darbų „ Taninų kiekio nustatymas arbatžolėse“ ir Chlorofilo ( a,b) koncentracijos nustatymas augalinėje žaliavoje“.
Kovo 29 dieną Igc klasė lankėsi Vilniaus technologijų mokymo centre. Mokiniai domėjosi specialybėmis, kurias galima įgyti šioje mokykloje. Taip pat šiuolaikiškose laboratorijose atliko fizikos laboratorinius darbus „Nuoseklusis laidininkų jungimas” bei „Lygiagretusis laidininkų jungimas”.
Kovo 31-ą dieną IIIg klasių mokiniai atliko laboratorinį darbą „Laisvojo kritimo pagreičio nustatymas su svyruokle”.
Viso šio laikotarpio metu gimnazijos mokiniai dalyvavo kūrybiniame konkurse „Saugokime Žemę, kad jis saugotų mus”, už gražius ir kūrybingus darbus gimnazijos moksleiviai gavo padėkos raštą.
Didžiuojamės savo mokiniais, kurie kasmet vis labiau domisi gamtos mokslais ir plečia noriai savo žinias.
Didelis Ačiū mokytojoms Ritai Grybaitei ir Alinai Sniežko už veiklų organizavimą ir mokinių motyvavimą. Taip pat didelis Ačiū kitiems mokytojams, kurie Gamtos mokslo savaitei įsibėgėjus, prisijungė su savo organizuotomis veiklomis.

Accessibility