ltVilniaus r. Avižienių gimnazijaGimnazjum w Awiżeniach w rejonie wileńskim
Telefonas: +370 5 240 3344gimnazijaavizieniu@gmail.com

UŽSIENIO KALBŲ SAVAITĖ

Gruodžio 12-16 dienomis gimnazijoje vyko užsienio kalbų savaitė „Kalėdų tradicijos ir papročiai“. Jos metu mokiniai dalyvavo anglų ir rusų kalbų renginiuose.

2-6 klasių mokiniai demonstravo meninius gebėjimus gamindami kalėdines atvirutes bei rašydami sveikinimus įvairiomis kalbomis. Gražiausios atvirutės ir prasmingiausi sveikinimai papuošė mokyklos stendą.

Antradienį ir trečiadienį vyko IIg-IIIg klasių mokyklinės anglų ir rusų kalbų olimpiados, Ig-IIg klasių anglų kalbos mokyklinis konkursas. Laimėtojai sausio-vasario mėnesiais atstovaus mūsų gimnazijai rajoninėse olimpiadose, konkursuose.

Trečiadienį anglų kalbos mokytoja Renata Aliuk organizavo tarpmokyklinį 4-ų klasių anglų kalbos konkursą. Svečiuose buvo net šešios metodinio centro mokyklos. Mokiniams buvo ne tik linksma bei įdomu, bet ir naudinga pasitikrinti savo žinių lygį, lavinti atmintį ir dėmesingumą. Laimėtojai buvo apdovanoti diplomais, o likusiems dalyviams palinkėta optimizmo siekiant asmeninės pažangos.

Ketvirtadienį vyko renginys rusų kalba“Kalėdų belaukiant”.Mokiniai deklamavo eilėraščius, vaidino kalėdinius vaidinimus. Įdomu buvo stebėti, kaip kita kalba besimokantys vaikai sugeba perteikti originalias autorių mintis, jausmus ir emocijas. Žinoma, kad tai pavyktų, dalyviams pirmiausia reikėjo pasistengti mokantis eilėraščius atmintinai – tai ne vienam šiuolaikiniam mokiniui yra gana didelis iššūkis.

Užsienio kalbų savaitės metu vyko netradicinės užsienio kalbų pamokos, mokiniai ruošė vaizdinę medžiagą apie Kalėdų tradicijas ir papročius.

Tokie renginiai visada suteikia daugybę gerų emocijų: laimėtojams – pasididžiavimo jausmą, visiems – norą tobulėti, atrasti motyvaciją ir judėti pirmyn.

Užsienio kalbų metodinė grupė

Accessibility