ltVilniaus r. Avižienių gimnazijaGimnazjum w Awiżeniach w rejonie wileńskim
Telefonas: +370 5 240 3344gimnazijaavizieniu@gmail.com

„Dalyvaujamojo biudžeto“ projektas. KONKURSO REZULTATAI

Lapkričio mėnesį Avižienių gimnazijoje vyko renginys, kuriuo prasidėjo „Dalyvaujamojo biudžeto“ projektas. Kas tai yra? Dalyvaujamasis biudžetas – tai būdas kartu su bendruomene spręsti dėl viešųjų lėšų panaudojimo, kai bendruomenės nariai patys siūlo idėjas mokyklai ir balsuodami renka labiausiai patikusias. Tai puikus būdas skatinti mokinių pilietiškumą ir finansinį raštingumą, kai jiems leidžiama siūlyti idėjas ir nuspręsti, kur panaudoti dalį mokyklos lėšų. Tokia iniciatyva skatina ir lyderystę bei gebėjimą veikti kartu .

Buvo pasiūlyti keturi projektai:

1. “Tinklinio aikštės atnaujinimas” 5c klasė. (Siūlė sutvarkyti aikštelę ir nupirkti suoliukus žiūrovams).

2. „Neturiu, kur atsisėsti”. Pradinių klasių mokinių ir mokytojų iniciatyva. (Siūlė įrengti minkštą kampą, kur galėtų laiką leisti pailgintos grupės mokiniai).

3.”Puikus renginys mokykloje” IIga klasė ir Mokinių taryba. (Siūlė nupirkti įrangos ir priemonių, kurių reikia organizuojant renginius mokykloje).

4. “Grindims NE”. 6c klasė (Siūlė pastatyti daugiau suoliukų koridoriuose).

Kovo 10 dieną vyko balsavimas, kuris pasiūlymas geriausias ir bus įgyvendintas. Savo balsa atidavė 334 bendruomenės nariai.

Pirmą vietą laimėjo IIga klasės ir Mokinių tarybos pasiūlymas ”Puikus renginys mokykloje” (149 balsai).

Antrą vietą užėmė 5c klasė ir “Tinklinio aikštės atnaujinimas”. (96 balsai), trečią – „Neturiu, kur atsisėsti”. (73 balsai), ketvirtąją – „Grindims NE”. (16 balsų)

Projektui įgyvendinti buvo skirta 1000 eurų.

SVEIKINAME LAIMĖJUSIO PROJEKTO AUTORIUS IR JAU IŠ ANKSTO DŽIAUGIAMĖS PUIKIAIS RENGINIAIS MOKYKLOJE.

Accessibility