ltVilniaus r. Avižienių gimnazijaGimnazjum w Awiżeniach w rejonie wileńskim
Telefonas: +370 5 240 3344gimnazijaavizieniu@gmail.com

Susitikimas su rašytoja Ignė Zarambaitė

Sausio 31 d. į gimnaziją iš Šilutės atvyko knygų vaikams ir paaugliams autorė Ignė Zarambaitė, kuri mokiniams papasakojo apie savo kūrybą ir pravedė du edukacinius užsiėmimus „Debesėlis“ ir „Apie ką kalba knygos ir lėlės“.

1c, 1b, 2c klasės mokiniai dalyvavo literatūriniame – edukaciniame užsiėmime „Debesėlis“. Susitikimo metu rašytoja papasakojo apie Aistį ir Debesėlį, taip pat apie ją lankiusį 

paukštį, kuris įkvėpė parašyti šią knygą. Su mokiniais ji  kalbėjosi apie savo įprastas ir keistas baimes bei tikrus draugus, kurie padeda įveikti visus iššūkius.

Kūrybinėse dirbtuvėse pirmokai ir antrokai lankstė savo vaizduotės paukštį, su kuriuo norėtų susipažinti.

  Literatūrinis-edukacinis užsiėmimas „Apie ką kalba knygos ir lėlės“ buvo skirtas 3 c, 3b, 4c klasių mokiniams. Užsiėmimo metu rašytoja papasakojo apie savo knygą „Stebuklingi senelio batai“. Vaikai spėliojo nuo ko pradedama gaminti lėlę.

 Dirbtuvių metu visi mokiniai gamino po savo tekstilinį žmogelį-teatrinę lėlę, rinko jai vardą, meninėmis priemonėmis perteikė išorines ir vidines savybes, grįžę į klases galvojo jos istoriją.

   Tą dieną vaikai vieni kitiems rodė savo pagamintas lėles, balandžius , juos tobulino, kūrė istorijas, o po pamokų bėgo į biblioteką ieškoti Ignės Zarambaitės knygelių.

   Dėkojame Ignei Zarambaitei už  puikias literatūrines edukacijas , kurios vaikus paskatins skaityti knygeles, kurti ir būti empatiškiems ir už padovanotas bibliotekai knygas.

   Edukaciniai užsiėmimai buvo finansuojami iš kultūros paso lėšų.

Accessibility