ltplVilniaus r. Avižienių gimnazijaGimnazjum w Awiżeniach w rejonie wileńskim
Telefonas: +370 5 240 3344gimnazijaavizieniu@gmail.com

Lietuvos ir Lenkijos mainų projektas

2023 m. gegužės 15-20 dienomis 5a klasės mokiniai bei mokytojos K. Paslauskienė ir R. Aliuk dalyvavo mainų projekte Lenkijoje, Gdansko miesto pagrindinėje mokykloje „Niedzwiednik“. Projekto tikslas – ugdyti Lietuvos ir Lenkijos šalių moksleivių bendradarbiavimą, skatinti domėtis ir pažinti šalių kultūrą, tradicijas.

Gdanskas – įspūdingas miestas, kupinas istorijos ir žavesio. Pirmąją projekto dieną aplankėme nuostabų Gdansko senamiestį, šv. Mergelės katedrą (didžiausia plytinė bažnyčia Europoje), Žalliuosius ir Auksinius miesto vartus, Neptūno fontaną, Gintaro ir Lenkijos pašto muziejus, vėliau pasidalinę grupėmis žaidėme orientacinius žaidimus, atlikome užduotis. Kitą dieną, apžiūrėję mokyklą, kurioje mokosi draugai lenkai, pristatėme savo mokyklą, savo šalies tradicijas, valgius; suvaidinome legendą apie Vilniaus įkūrimą, o mūsų penktokės sužavėjo visus užtraukdamos dainą „Walc wilenski“. Trečia diena – sporto diena. Tądien vykome į pliažą, kur žaidėme tinklinį, futbolą, grožėjomės jūros vaizdais, mėgavomės be galo skaniais ir traškiais vafliais. Ketvirtadienį mūsų laukė pasivaikščiojimai po Olivos parką, kuriame aplankėme garsiąją Olivos katedrą. Toliau vykome į didžiausią Lenkijoje zoologijos sodą, įspūdį paliko liūtai, leopardai, drambliai. Na, o paskutiniąją mūsų projekto dieną turėjome galimybę dalyvauti pamokose, mokėmės šokti „Krakoviaką“, šiuolaikinius šokius. Taigi judėjome Lenkijos ritmu.. 😊.

Šeštadienį vėlai vakare grįžome namo, gal truputį pavargę, bet kupini žinių, nepamirštamų įspūdžių ir gerų emocijų. Su nekantrumu laukiame projekto tęsinio, kuris suplanuotas 2023 m. spalio mėnesį Lietuvoje, mūsų gimnazijoje.

Accessibility