ltplVilniaus r. Avižienių gimnazijaGimnazjum w Awiżeniach w rejonie wileńskim
Telefonas: +370 5 240 3344gimnazijaavizieniu@gmail.com

TOLERANCIJOS DIENOS MINĖJIMAS AVIŽIENIŲ GIMNAZIJOJE

Lapkričio 15-17 dieną Avižienių gimnazijoje vyko renginiai, skirti paminėti Tarptautinei Tolerancijos Dienai. Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – Tolerancijos žibintas! Avižienių gimnazijos ir Dūkštų pagrindinio ugdymo skyriaus bendruomenės nariai aktyviai prisijungė prie šio minėjimo: kūrė ir gamino Tolerancijos žibintus (klasių vadovai, dailės mokytoja Č. Liachovič), klasių valandėlių, integruotų pamokų metu lenkų (L. Voicechovska), anglų (R. Aliuk), lietuvių (J. Antanevičienė, K. Paslauskienė ir R. Buzienė) kalbų, istorijos (J. Kundrotienė), muzikos (E. Karpovič), gyvenimo įgūdžių (B. Butkevič), psichologijos (A. Giliun), etikos ir dorinio ugdymo (K. Šlaustienė) mokytojai perteikė Tolerancijos principus pro savo mokomojo dalyko prizmę.

Trumpalaikio projekto „Draugystė šildo“ metu (E. Lazurkevič, R. Zacharevič, D. Baranovskienė, J. Višnevska – Brazinskienė, E. Truselienė, Č. Liachovič, R. Andruškevič, E. Doviad – Jankovskaja) mūsų gimnazijoje apsilankė mažieji svečiai iš Avižienių vaikų lopšelio – darželio. Kartu su priešmokyklinio ugdymo mokiniais dalyvavo užsiėmimuose ir kalbėjo apie Toleranciją, o tam, kad sustiprinti draugystę, prisiminimui apsikeitė savo rankomis pagamintomis, kūrybinėmis dovanėlėmis. Šio projekto tęsinys įvyks jau greitu metu lapkričio mėnesio pabaigoje.

Lapkričio 15 dieną, atvykę svečiai – teatro „Cezario grupė“ (G. Bacevičiūtė ir P. Čižinauskas), kūrybinių užsiėmimų metu apie patyčias su 6c, 7a, 8a, 7c, IIgc ir III gc klasių mokiniais, siekė didinti mokinių jautrumą ir sąmoningumą, mažinti nepagarbaus bendravimo apraiškas bei skatino „nebijoti“ kreiptis pagalbos.

Dėkojame gimnazijos bendruomenei už aktyvų įsitraukimą į Tolerancijos dienos minėjimo veiklas. Ypatingai norėtume padėkoti mokytojams už aktyvumą, mokiniams už kūrybiškumą, mokinių tarybai už pagalbą, mokyklos administracijai už galimybes.

Psichologė A. Giliun

Socialinė pedagogė E. Doviad – Jankovskaja

Accessibility